5 september 2017: Healing & Empowerment groepssessie in Paramaribo voor vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik

Geplaatst: 31/08/2017 in bericht, speciaal bericht
Tags:, , , ,

uit dagblad De Ware Tijd van 4 september 2017

Op dinsdag 5 september 2017 vindt er in Paramaribo onder begeleiding van Usha Marhé een (eenmalige) Healing & Empowerment groepsbijeenkomst plaats voor vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik. De intentie is om in de bovenstroom (fysieke wereld) gelegenheid te bieden om dat wat in de collectieve en individuele onderstroom (niet-fysieke wereld) pijn doet en verlammend werkt naar het licht te brengen door er o.a. in een veilige omgeving over te praten.

Biemla Gajadin van radio ABC interviewde Usha op 30 augustus over deze bijeenkomst, u kunt via onderstaande link naar het gesprek luisteren (vanaf 20 min. 40 sec.)

 

Usha Marhé is ervaringsdeskundige en auteur van het taboedoorbrekende boek ‘Tapu Sjén/Bedek je schande – over Surinamers en incest’. Zij kent uit eigen ervaring het pad van self-healing en healing. Marhé is ook gecertificeerd Communicatie Coach en gecertificeerd Healer (opleiding Mens en Intuïtie in Amersfoort).

uit dagblad De Ware Tijd van 4 september 2017

 

De groepsbijeenkomst biedt plaats aan maximaal 10 vrouwen die (als kind of volwassene) te maken hebben gehad met seksueel misbruik. Usha zorgt ervoor dat deelnemers zich veilig voelen en in alle openheid kunnen praten en zijn. In een kleine gemeenschap als de Surinaamse is dat gevoel van veiligheid erg belangrijk. Er zullen geen opnames of foto’s worden gemaakt. Telefoons of andere opnameapparatuur worden bij entree in het gebouw uitgezet.

DATUM: dinsdag 5 september

TIJD: 18.00 – 22.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur (ontvangst bij de deur door Christio Wijnhard, empowerment coach)

PLAATS: gebouw CCM, Rode Kruislaan 6 (het grijze gebouw tegenover Nationaal Tuberculose Programma), Paramaribo

KOSTEN: € 25,- p.p., of de tegenwaarde (dagkoers) in SRD, van te voren te voldoen om uw plek te reserveren. U krijgt een bewijs van betaling. Indien u niet komt, krijgt u de betaling niet gerestitueerd. Er is plaats voor slechts 10 personen, zodat iedereen persoonlijke aandacht krijgt. Als u zich aanmeldt en niet komt dan blijft er een plek leeg en berooft u iemand anders van de kans om wel te komen. Bij aanmelding van meer dan 10 personen wordt u op een wachtlijst geplaatst en hoort u op 5 september of er plek is. (Naaste vrienden of familie van Usha kunnen niet deelnemen aan de bijeenkomst.)

AANMELDEN t/m maandag 4 september: stuur een e-mail naar ushamarhe@gmail.com Usha is de enige die de mail leest. Vertel waarom u wilt deelnemen aan de bijeenkomst. Vermeld ook uw telefoonnummer en voornaam in uw e-mail. U krijgt via mail instructies voor de betaling vooraf.

Deze Healing & Empowerment groepsbijeenkomst wordt o.a. aanbevolen door Tieneke Sumter, voormalig directeur van Stichting Stop Geweld (Suriname).
———————————————————–
(Op maandag 11 september is er ook een Support en Empowerment groepsbijeenkomst voor mannen die leven met HIV. Usha Marhé zal de groepssessie leiden, met assistentie van Christio Wijnhard. Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor (maximaal 10) cliënten van Stichting Pluspunt. Voor informatie en aanmelding: bellen naar Christio Wijnhard van Stichting Pluspunt.sr, telefoon 463296.)


 

De vlinder is het universele symbool van het samengaan van kwetsbaarheid en kracht. Om onze innerlijke kracht te ontwikkelen moeten we durven ons kwetsbaar op te stellen. Na de rupsfase (kwetsbaarheid) volgt de vlinderfase (authentieke kracht). De vlinder leert ons: being strong in an authentic way and being vulnerable go together. – Usha

reacties
  1. […] 5 september 2017: Healing & Empowerment groepssessie in Paramaribo voor vrouwen die te maken heb… […]

  2. agnes chandansingh schreef:

    Goed initiatief van je Usha.

    Hartelijke groeten van Agnes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.