“Oei, ik schrijf!” Durf jouw droom te doen. Kom op schrijfles! Vanaf 29 november 2017 in Amsterdam Oost.

Geplaatst: 31/10/2017 in schrijfcursus
Tags:, , , , ,

(afbeelding van internet)

Houd jij van schrijven? Wil je nu eindelijk écht uitzoeken of je schrijftalent hebt? Dan is dit jouw kans om dat te doen onder persoonlijke begeleiding. Meld je aan voor de tweede schrijfcursus van schrijfster Usha Marhé.

In negen bijeenkomsten ga je aan de slag met het schrijven van het verhaal dat jij op papier wil zetten. Dat kan jouw levensverhaal zijn (autobiografisch schrijven) of andere non-fictie, of fictie voor volwassenen. Misschien wil je zelfs een historisch verhaal (waar je research voor moet doen) schrijven.

Je leert hoe je vorm kunt geven aan de lange of korte verhalen die jij in jouw vingers en hoofd hebt. Door het schrijven ontwikkel je jouw creativiteit en krijg je meer inzicht en plezier in vertellen en schrijven. Tegelijkertijd ontwikkel je daardoor meer zelfvertrouwen en verbeter je en passant ook jouw communicatievaardigheden.

Luister en kijk naar onderstaande video. Nenita La Rose-Lont volgde de eerste schrijfcursus van Usha Marhé en leest het resultaat voor. (Informatie over de tweede cursus gaat door onder de video.)

Werkwijze:
De cursus bestaat uit negen lessen waarin je op een interactieve manier en in een plezierige, veilige sfeer jouw verhaal vorm leert geven. In een kleine groep leer je met en van elkaar, waardoor je sneller leert en het maximale uit de negen bijeenkomsten kunt halen.

Tijdens elke les krijg je theorie en uitleg. ‘Schrijven’ is vooral veel herschrijven, oftewel 20 procent inspiratie en 80 procent transpiratie. Je krijgt veel feedback van de docente, waarmee je aan de slag gaat om jouw verhaal te verfijnen. Je krijgt, indien nodig, ook huiswerk mee. Per les krijg je te horen wat er die dag wordt besproken. Belangrijk is dat je het leuk vindt om te schrijven, en dat je open staat voor opbouwende feedback. Tijdens de lessen zal aandacht worden besteed in (veilig) feedback geven en ontvangen.

Na de lessen heb je een goed overzicht gekregen van het schrijfproces en heb je inzicht in jouw sterke kanten en verbeterpunten, en suggesties voor de stappen die je zou kunnen ondernemen om jouw talent verder aan te scherpen.

Voor wie:
Iedereen met een schrijfwens, vanaf 18 jaar en ouder. Deelnemers zijn taalvaardig, beschikken over een e-mail adres en weten (in Word) op een computer te schrijven. Ook moet je goed Nederlands kunnen spreken en schrijven.

Startdatum:
De eerste les is op woensdag 29 november 2017. Daarna heb je elke maand een keer les, zodat je tussendoor tijd hebt om te schrijven. In overleg met alle cursisten kunnen lesdata eventueel worden aangepast.

Overige lesdata:
20 december 2017
17 januari 2018
14 februari
21 maart
18 april
16 mei
13 juni
11 juli.

Tijd:
10.00 tot 12.30 uur

Kosten:
€ 35,- per les (totaal voor 9 lessen = € 315,-.) Inclusief koffie, thee en een koekje. Je reserveert een plek in de cursus door de kosten (of een gedeelte ervan) giraal over te maken; de factuur ontvang je nadat je je hebt aangemeld en bent toegelaten tot de cursus. Wie een plek reserveert betaalt uiteraard de hele cursus, omdat er maximaal 10 personen kunnen meedoen en er tussentijds geen andere cursisten kunnen worden toegelaten bij uitval. Je kunt (op afspraak) ook contant betalen, vraag dat aan indien dat jouw voorkeur heeft.

Aanmelden:
Stuur een e-mail naar ushamarhe@gmail.com . Vermeld daarin jouw voor- en achternaam, jouw leeftijd, opleiding, adres, telefoonnummer. Vertel in de e-mail waarom jij deze cursus wil volgen (motivatie). Stuur een verhaal op waaraan je verder zou willen werken. Geen aantekeningen, maar echt een verhaal zoals je dat voor je ziet. De docent neemt daarna contact met je op. Aanmelden kan t/m 24 november 2017. Er is plaats voor 10 deelnemers.

Locatie:
Activiteitencentrum Vonk (in het voormalig kerkgebouw achter de lagere school)
Ambonplein 63
1094 PW Amsterdam Oost

Te bereiken met tram 7 en 14, bus 37, 22, bus 40 (halte Molukkenstraat), en bus 41 (Muiderpoortstation) en 65 (Valentijnkade). Op loopafstand (ca. 7 minuten) vanaf alle haltes.

 

Over de docent:
Usha Marhé schrijft al negentwintig jaar en begeleidt jou in het vinden van jouw ‘vertelstem’, zodat jij jouw verhaal kunt vertellen op een manier die bij jou past. Zij begon als journalist en heeft zich verder ontwikkeld in allerlei vormen van schrijven. Marhé heeft boeken gepubliceerd en als (eind)redacteur aan schrijfprojecten, boeken en bladen meegewerkt. Zij is ook gecertificeerd communicatietrainer en healer, en heeft vijf jaar als docent (Journalistiek en Nederlandse Taal) voor de klas gestaan. Ook wordt zij regelmatig voor presentaties gevraagd. Kijk verder op deze website voor uitgebreidere informatie.

Alle informatie op een rijtje.

 

Oma beschreven vanuit het perspectief van een achtjarige. (Leuk verhaal dat op internet de ronde doet.)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.