4.Taaldokter & Empowerment Coach

Usha Marhé = Taaldokter & Empowerment Coach

Taaldokter Usha Marhé is gek op ‘pielen’ met taal, heeft inmiddels 22 jaar ervaring opgedaan met allerlei vormen van taalgebruik en communicatie en zet dat graag in! Wil je mij mailen i.v.m. een mogelijke opdracht? Dat kan via ushamarhe@gmail.com

Kort samengevat kun je Taaldokter Usha inhuren voor:

  • Redactie en eindredactie, van zakelijke teksten, flyers, brochures, rapporten, scripties, journalistieke producten, enz.
  • Schrijfadvies en schrijfbegeleiding: non-fictie en fictie (boeken), corrigeren en herschrijven, persberichten, enz.
  • Voorbereiding lezing of presentatie: de Taaldokter heeft zelf veel ervaring opgedaan met het verzorgen van lezingen en presentaties, van de eerste keer met plankenkoorts en plotselinge migraine tot genieten van de ervaring!
  • Elkaar intercultureel (willen leren) verstaan (zie workshop): hier heeft deze Taaldokter in zowel Suriname als Nederland al meer dan 40 jaar ervaring in opgedaan! En ze leert elke dag meer.
  • Brainstormen, advies, coördinatie van projecten.
  • En dan nog: alles wat met het zenden en ontvangen van jouw boodschap te maken heeft. Hiermee bedoelt de Taaldokter alles wat niet onder bovenstaande noemers valt.

 

Workshop:
De workshop om elkaar intercultureel te willen leren verstaan door o.a. je eigen vanzelfsprekendheden onder de loep te nemen, is heel interessant. Vergeet niet: hier heeft deze Taaldokter in zowel Suriname als Nederland al meer dan 40 jaar ervaring in opgedaan! Voor groepen tot 12 personen.

Lezing:
Ook is er voor bedrijven en organisaties een lezing beschikbaar over het gebruik van de Nederlandse taal in de Surinaamse en Nederlandse culturele context.

Usha Marhé als Taaldokter
Als ‘boekenwurm’ lees en schrijf ik boeken. In 22 jaar heb ik heel wat inhoudelijke kennis en praktische ervaring opgedaan in mijn schrijfcarrière. In die tijd heb ik ook één jaar les gegeven als HBO Docent Journalistiek, en vier jaar als Docent Nederlandse Taal op de middelbare school. Zowel bedrijven als particulieren kunnen mij als Taaldokter inhuren voor vrijwel alles wat met taal en het pimpen (verbeteren) van communicatie te maken heeft. Dat kan via 1 op 1 begeleiding, via workshops voor groepen of het inhuren voor een bepaalde klus. Doel: het zenden en ontvangen van een boodschap professioneler laten gebeuren en zich krijgen op het communicatieproces van de opdrachtgever. Dit geldt voor zowel particulieren als bedrijven.

Weet de Taaldokter alles?
Net als de gewone huisarts of specialist is haar basis gedegen en stabiel. Van het ene onderwerp weet ze – door ervaring – wat meer dan over een ander onderwerp. Wat de Taaldokter niet weet of waar ze aan twijfelt, zoekt ze op in naslagwerken, in het geheugen van andere mensen of waar dan ook. Of ze stuurt u door naar iemand anders. Dat beschouwt zij als een teken van professionaliteit. Van alle kennis die er beschikbaar is in deze wereld, kun je jouw beschikbare kennis vergelijken met een potloodpunt op papier. Zoveel is er om te weten!

Werken met Taaldokter Usha betekent: zeggen waar het op staat en samen plezier hebben aan de reis naar het doel. Humor en zelfspot beschouwt zij als essentiële onderdelen van het aardse bestaan.
 

Empowerment Coaching
Je kunt mij ook als empowerment-coach inhuren, als ‘professional’ met flink wat levenservaring, die zelf heel wat (moeilijke) processen heeft doorgemaakt en zich zelf daaruit heeft gehaald, met pieken en dalen, maar uiteindelijk met succes.

Als empowerment-coach help ik je helderder zicht te krijgen op een situatie waarin je vastzit of waarvan je wilt dat het verandert, maar niet weet hoe en waarom en waar naartoe. Ik help jou om je kracht/power te hervinden en te verstevigen (=empoweren), zodat je verder kunt. Dus: ik help jou die gedachte/manier te vinden die bij jou past en die jou kracht geeft om een stapje verder te gaan in je leven.

Het leven is erg complex, af en toe een ‘extra stel hersens’ erbij huren in de vorm van een coach om je te helpen nadenken, is alleen maar verstandig. Ik heb dat zelf regelmatig gedaan en het heeft mij altijd geholpen. Natuurlijk helpt het alleen als jij coachable bent, dus als jij echt bereid bent om je laten helpen c. q. coachen, en niet (uit angst) koppig vasthoudt aan gedachten die je nergens naar toe brengen. Hoe opener jij staat voor de coaching, hoe groter het succes dat jij voor jezelf eruit haalt.

Wil je mij verder spreken over coaching? Stuur me dan een mailtje via ushamarhe@gmail.com

Advertenties