Bokslegende Muhammad Ali in Suriname – april 1979

Geplaatst: 05/06/2016 in fotobericht
Tags:, , , ,

“Float like a butterfly, sting like a bee. The hands can’t hit what the eyes can’t see.”

‘The legend’ Muhammad Ali, 17 januari 1942 – 3 juni 2016, may his soul rest in peace.

Muhammad Ali kwam op maandag 23 april 1979 (vanuit Guyana) in Suriname aan. Hij reisde op woensdag 25 april 1979 via Curaçao naar Miami terug. Het Surinaamse weekblad Vrije Stem – van Wilfred Lionarons – publiceerde foto’s en een artikel over zijn bezoek. De Curaçaose krant Amigoe publiceerde een fotobericht.

Aankondiging van de komst van M. Ali in weekblad Vrije Stem van 23-04-1979

 

Ali was eerst op bezoek in Guyana en vloog daarna door naar Suriname. Stabroek News (Guyanese krant) publiceerde in 2016 (n.a.v. het overlijden van Ali) een interview met Hamilton Green, de toenmalige Guyanese minister van Arbeid. Deze foto is gemaakt tijdens een receptie thuis bij H. Green, die ook de eigenaar van de foto is. Klik op de foto voor het artikel (en meer foto’s) in Stabroek News.

Muhammed Ali bij aankomst of vertrek naast een vliegtuig van Surinam Airways. Copyright foto: Rudi de la Fuente

Muhammed Ali bij aankomst naast een vliegtuig van Surinam Airways, (vermoedelijk op vliegveld Zorg en Hoop) in gezelschap van Atta Mungra (1939-2002). Mungra werkte vanaf 1976 bij de SLM en was directeur van de vliegmaatschappij van 1982 – 1989. (Copyright foto: Rudi de la Fuente)

 

De (nu wijlen) Surinaamse president Johan Ferrier ontving op dinsdag 24 april 1979 de wereldberoemde bokser Muhammad Ali, die op uitnodiging van de Surinaamse Islamitische Vereniging (S.I.V.) op bezoek was in Suriname. Bron fotobericht: dagblad Vrije Stem van woensdag 25 april 1979

De (nu wijlen) Surinaamse president Johan Ferrier ontving op dinsdag 24 april 1979 de wereldberoemde bokser Muhammad Ali, die op uitnodiging van de Surinaamse Islamitische Vereniging (S.I.V.) op bezoek was in Suriname. (Bron fotobericht: weekblad Vrije Stem van woensdag 25 april 1979)

 

(This description is from the source of the picture.) The second person from the left is Ahmid-Ali Ramjan “Poei” Sahebali, and the leftmost person is Basharat Ahmadali (now deceased), who was a District Commissioner (Governor) at the time. He was one of the persons who arranged this formal visit of Muhammad Ali to Suriname. Source picture: http://punkrockismyreligion.tumblr.com/post/125924209446/this-is-a-picture-of-american-former-professional

“The second person from the left is Ahmid-Ali Ramjan “Poei” Sahebali, and the leftmost person is Basharat Ahmadali (now deceased), who was a District Commissioner (Governor) at the time. He was one of the persons who arranged this formal visit of Muhammad Ali to Suriname.” This (edited) description is from the source of this picture: http://punkrockismyreligion.tumblr.com/post/125924209446/this-is-a-picture-of-american-former-professional

 

Muhammad Ali logeerde in hotel Torarica en maakte maandag een rondrit door de stad Paramaribo. Overal stonden mensen te wuiven, en de toeloop van bewonderaars bij het hotel was erg groot. dagblad Vrije Stem publiceerde dit korte sfeerverslag op woensdag 25 april 1979.

Muhammad Ali logeerde in hotel Torarica en maakte maandag 23 april een rondrit door de stad Paramaribo. Overal stonden mensen te wuiven, de toeloop van bewonderaars bij het hotel was erg groot. Dagblad Vrije Stem publiceerde dit korte sfeerverslag op woensdag 25 april 1979.

 

Unieke foto van de rondrit van Muhammad Ali in Paramaribo, gemaakt in de Zwartenhovenbrugstraat. Ik ben op zoek naar de eigenaar van deze foto: dhr. Raymann die in 1979 13 tot 15 jaar jong was en toen in de eerste klas van de Graaf von Zinzendorfschool te Paramaribo zat. Heeft u deze persoon gekend en heeft u bijvoorbeeld een foto van hem of een klassefoto van toen? Graag bericht sturen naar ushamarhe[a]gmail.com of onder deze post een bericht achterlaten.

 

Op maandag 23 april 1979 gaf Muhammad Ali een persconferentie in hotel Torarica. Fotobericht uit Vrije stem van woensdag 25 april 1979

Op maandag 23 april 1979 gaf Muhammad Ali een persconferentie in hotel Torarica. (Fotobericht uit Vrije Stem van woensdag 25 april 1979)

 

Muhammad Ali reisde op donderdag 26 april via Curaçao naar Miami. Daar sprak hij ook met de pers. De Curaçaose krant Amigoe publiceerde een fotobericht op donderdag 26 april 1979.

Muhammad Ali reisde op woensdag 25 april via Curaçao naar Miami. Daar sprak hij ook met de pers. De Curaçaose krant Amigoe publiceerde een fotobericht op donderdag 26 april 1979.

 

Heeft u foto’s van het bezoek van Muhammed Ali en wilt u dat die ook (kosteloos) in dit bericht worden opgenomen? Dan kunt u de foto’s mailen naar ushamarhe@gmail.com , met een beschrijving van de foto en de naam van de eigenaar van de foto’s.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.