De moed om te helen

Geplaatst: 26/04/2019 in speciaal bericht
Tags:, , , , , , ,

Precies een jaar geleden begon ik – op 24 april 2018 – met het coachen van de eerste #metoo groepsbijeenkomst in Amsterdam. Dat vier ik vandaag heel bewust met deze bloemen, net zo mooi en krachtig als de dames die zich een jaar geleden hebben aangemeld.

Rode en gele pioentulpen in mijn fietstas

#veiligheid
De enige weg uit de pijn is door de pijn, hield ik ze voor. Een beetje bevreesd hoorden ze mij aan, maar ze gingen ervoor. En hoe! Ik creëerde de ruimte voor veiligheid en luisteren zonder oordeel, voor zien en gezien worden. Jouw stem de dingen horen zeggen die je nooit mocht uiten. Jouw pijn eindelijk serieus mogen nemen en mogen uitpakken, en jezelf en jouw verhaal herkennen in de anderen. Je niet meer zo verdomd alleen voelen. Stapje voor stapje durfden ze te praten en hun stem te ontwikkelen, en gedoseerd durfden ze hun pijn en gevoelens van schaamte toe te laten en te voelen hoe de greep daarvan steeds losser wordt.

#safespace
Zij creëerden door hun durf een safe place voor zichzelf, voor bijna allemaal is het de eerste safe space in hun leven geworden. Dat is het mooie van groepscoaching: de pijn die je in jouw oorspronkelijke (gezin/familie) groep als unsafe space hebt opgelopen, leer je te healen in een groep die je zelf tot een safe space maakt. De werking daarvan is zeer krachtig! Zo groei je ook uit het machteloze gevoel, want in deze groep doe je er wel toe en wordt jouw worthiness gezien.

#ontvangen
Zij leren steeds meer wat ontvangen is, en durven het masker van ‘de redder’ onder ogen te zien. Er is een kerngroep ontstaan, die onbeschrijfelijk mooi en sterk is. Elke maand weer mag ik hun vertrouwen ontvangen. Dat mogen ontvangen van mensen die in hun jeugd zo ernstig zijn beschadigd dat ze eigenlijk niemand meer durfden te vertrouwen, is kostbaar en onbetaalbaar. I’ve been there, so I know.

#onvoorwaardelijkeliefde
En ik, ik voel me als een pauw zo trots dat ik dit mag meemaken en faciliteren. Mijn instrumenten zijn: moed, ervaring en levenslessen aangevuld met veel studie, blijvend leren, walking my talk en de bron van onvoorwaardelijke liefde. Ik voel me dankbaar dat ik dienstbaar mag zijn aan hun ontwikkeling. Ik voel me dankbaar als ik zie hoe ik met dit werk niet alleen het leven van deze dames help healen, maar ook hoe hun persoonlijke healing hun relatie met hun kinderen en andere geliefden helpt genezen en veranderen.

#vicieuzecirkeldoorbreken
Zij durven de vicieuze cirkel te doorbreken, en creëren een hernieuwde basis voor zichzelf. Ze maken van de littekens van hun pijn een ladder om uit een diepe put te klimmen, naar het verwarmende licht dat door de opening van het verwijderde deksel naar binnen schijnt.

#compassie
Er ontstaat steeds meer een basis waarin zij zich gedragen voelen. Zij leren met steeds meer compassie naar zichzelf te kijken, en via hun voel ik compassie voor mijn jongere zelf.

#heldinnen
Zij zijn mijn heldinnen, die ik elke maand (9x per jaar) mag ontmoeten en begeleiden. Op een dag zullen zij zover zijn dat ze zonder mij verder kunnen vliegen, omdat ze dan hebben geleerd hoe ze zichzelf kunnen begeleiden. En daarmee zullen zij een krachtig voorbeeld van moed en self-healing zijn voor hun omgeving. Ik weet zeker dat ze dat nu al zijn.

#timetoshine
Ja, het is echt iets om te vieren. Als je dit leest, nodig ik je uit om deze mijlpaal met ons mee te vieren. 🥂🌸🌷🌼💐

#youareworthy
Voor de mensen die lijden: ik schrijf dit op, zodat je weet dat het ook voor jou mogelijk is om uit het diepe dal van lijden te klimmen. You are worthy. ♥

 

 

reacties
  1. Ronald schreef:

    m o o i !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.